Hästverksamheten

Vill du lära dig rida och hantera hästar eller kanske få hjälp med inridning/utbildning och problemlösning? Allt på ett naturligt sätt för och med hästen istället för mot den? Då har du hittat rätt!

Nedan kommer en snabb genomgång av min verksamhet.
Mer info finns såklart under respektive flik.

Ridskolan:
Om du vill lära dig att rida och hantera hästar på ett mer naturligt sätt och på hästens villkor ska du välja ridskolan här på Ed Sjögård. Här går hästarna bara en till två lektioner om dagen och du som elev får vara med och göra iordning hästarna både före och efter ridningen. Både ridningen och hästhanteringen är NH-inspirerad vilket innebär att den utgår mer från hästens naturliga beteende.

Som elev här får du lära dig att sköta och hantera hästen lika väl som att rida den.

Lektioner:
Vill du utvecklas som ryttare och hästmänniska i allmänhet? Jag undervisar gärna privat- eller grupplektioner, både uppsuttet och från marken. Antingen här eller hemma hos dig! Så för dig som vill testa på det här med naturlig ridning och hästhantering med din häst, eller vill få möjligheten att träna med en häst som redan är utbildad i detta, boka en privat- eller grupplektion och testa! Gårdens hästar är stabila och snälla individer som gärna hjälper dig i din inlärning.

Ridläger:

Ridläger här på gården är för den som vill få en riktigt hästig upplevelse och lära sig ännu mer hästhantering och ridning. På läger här lägger vi ännu mer fokus på just hästhanteringen och samspelet mellan häst och människa.

Inridning/Utbildning:
Du som hästägare kan även få hjälp med inridning eller utbildning av din häst. Även detta på hästens villkor.

Problemlösning:
Är din häst svår att lasta eller rädd för tex. vatten eller något annat som blir problematiskt i din vardag? Kanske behöver din häst lite hjälp med att komma över sin rädsla, kanske är det du som behöver mer utbildning. Kontakta mig så får vi göra upp en plan för vad just du och din häst behöver för att kunna lösa problemet!