Om Hanna

Jag har tränat och ridit för Frida på Ed Sjögård sedan 2006 och har instruerat på ridläger samt ridit in och tränat hästar här på gården sedan ett tag tillbaka. Jag är utbildad husdjursagronom och har en master i animal science från Sveriges Lantbruksuniversitet. Nyligen startade jag min egna verksamhet och erbjuder följande tjänster: 

- Lektioner i naturlig ridning och hästhantering
- Problemlösning såsom lasthjälp
- Foderrådgivning och foderstatsberäkning

Läs mer om tjänsterna samt priser nedan. 

Kontakt: 
hanna@edsjogard.se
0738296389

Träna NH!

Är du intresserad av att träna naturlig ridning och hästhantering? Jag åker ut och ger lektioner, privat eller i grupp, i Värnamo med omnejd. Har du ingen egen häst kan du låna någon av mina, då håller vi till på Ed Sjögård utanför Bor. Naturlig ridning och hästhantering är en träningsform som bygger på hästpsykologi och hjälper oss att stärka vår relation med hästen. Lektionerna kan vara antingen i ridning eller från marken. 


För enstaka lektioner gäller följande priser*:
Privatlektion:
400 kr/timma
Grupplektion med 2 deltagare:
300 kr/person och timma
Grupplektion med 3-4 deltagare:
200 kr/person och timma

Reseersättning tillkommer.Foderrådgivning

Vill du ha hjälp att tolka en grovfoderanalys eller räkna ut en balanserad foderstat till din häst? Jag har universitetsutbildning inom foderlära, erfarenhet som rådgivare och hjälper dig gärna. För att jag ska kunna hjälpa dig behöver jag se ett analysresultat av ditt foder.  


Maila grovfoderanalys samt information om hästen (vikt, ålder, träningsintensitet, nuvarande foderstat samt ev. foderrelaterade problem) till hanna@edsjogard.se.

Pris på förfrågan

Problemlösning

Är din häst svårlastad eller har ni något annat problem som försvårar vardagen? 


Priser:

Hjälp i form av lektioner:  400 kr/timma
Hjälp i form av att jag tränar din häst: 500 kr/timma.
Akut lasthjälp: 650 kr/ påbörjad timma.


Reseersättning tillkommer.

Mer om mig...

Jag har varit elev till Frida Lundbäck sedan 2006, innan ridskolan fanns. Jag började rida på hästarna på gården och blev bästis med Profit, en liten arab som jag utvecklades ihop med under många år. Tillsammans med Profit blev jag klar med level 3 i Parelliprogrammet. För närvarande har jag två egna hästar, Alfred (haflingerkorsning f. 2013) och Cannes (SWB e. Kannando Hästak f. 2019).

Jag har jobbat ihop med Frida på Ed Sjögård under en längre tid då jag instruerat på Ed Sjögårds ridläger och ridit in/till några hästar själv. Jag har även vikarierat på ridlektioner och åkt ut för att träna andra i NH och lastning.

Jag är utbildad husdjursagronom med en master i animal science, examensår 2020. 

 

Vad säger kunderna?

Jag kom i kontakt med Hanna när jag stod i hopplöshet med en häst som inte gick att lasta och fick ge lugnande medel varje gång lastning skulle ske. Hon såg direkt vad problemet var och det handlade delvis om Hawanas självförtoende och efter ca 1 timmes lektion så stod Hawana blick stilla och tillfredställd inne i transporten. Tredje gången Hanna var hos mig  hade jag själv förstört lastningen igen pga stress till veterinär så Hanna gjorde samma under igen och fick Hawana att bli  lugn i transporten. Vi hade även en grundlektion i NH vilket Hanna är jätteduktig på att lära ut på ett enkelt sätt för en nybörjare. Jag kan verkligen rekommendera Hanna till alla. Hon är superduktig och väldigt trevlig.

- Emelie

Jag ser stor skillnad på Vega. Det känns som hon mognat jättemycket och inte alls så beroende av de andra hästarna längre. Inte så bufflig och jag kan ta ut henne själv ur hagen nu för hon hänger med mig ut och runt så jag kan hänga på tråden igen, det gick inte innan. Vissa dagar var hon så jobbig att jag funderade på att sälja henne men inte nu.

- Jessica