Inridning 2019

Vill du lämna bort din häst för inridning i sommar? Jag kommer att rida in några få hästar på Ed Sjögård nu i sommar. Missa inte chansen att låta din unghäst få en schysst start i ridningen. NH-tänk och träning på hästens villkor är grunden och mycket fokus på tillit och avslappning i allt vi gör, från sadling till samling. Jag kan även ta emot yngre hästar för grundläggande hantering och förberedelse för inridning (ej hingst).

Hör gärna av dig till mig snarast för mer info och pris om du är intresserad!

Träna NH!

Är du intresserad av att träna naturlig ridning och hästhantering? Jag åker ut och ger lektioner, privat eller i grupp, i Värnamo med omnejd. Naturlig ridning och hästhantering är en träningsform som bygger på hästpsykologi och hjälper oss att stärka vår relation med hästen. Lektionerna kan vara antingen i ridning eller från marken.

Jag hjälper även till med problemlösning, som till exempel lastning.

Hör av dig till mig för mer info, pris och praktiska frågor!

Hanna Lundquist
073-82 96 389
hanna@edsjogard.se

Jag ser stor skillnad på Vega. Det känns som hon mognat jättemycket och inte alls så beroende av de andra hästarna längre. Inte så bufflig och jag kan ta ut henne själv ur hagen nu för hon hänger med mig ut och runt så jag kan hänga på tråden igen, det gick inte innan. Vissa dagar var hon så jobbig att jag funderade på att sälja henne men inte nu.
- Jessica Karlsson (efter Vegas inridning, 4 veckor)
Jag kom i kontakt med Hanna när jag stod i hopplöshet med en häst som inte gick att lasta och fick ge lugnande medel varje gång lastning skulle ske. Hon såg direkt vad problemet var och det handlade delvis om Hawanas självförtoende och efter ca 1 timmes lektion så stod Hawana blick stilla och tillfredställd inne i transporten. Tredje gången Hanna var hos mig  hade jag själv förstört lastningen igen pga stress till veterinär så Hanna gjorde samma under igen och fick Hawana att bli  lugn i transporten. Vi hade även en grundlektion i NH vilket Hanna är jätteduktig på att lära ut på ett enkelt sätt för en nybörjare. Jag kan verkligen rekommendera Hanna till alla. Hon är superduktig och väldigt trevlig.
- Emelie Svensson


Om Hanna

Jag har varit elev till Frida Lundbäck sedan 2006 då ridskolan ännu inte fötts. Jag började rida på ponnysarna på gården och blev sedan bästis med Profit, en liten arab. Jag var med i hans inridning och tränade sedan honom i knappt 10 år innan han fick bli pensionär. 2016 köpte jag min häst Alfred och red in honom. Nu mera tränar vi enligt parelliprogrammet i vilket nästa mål för mig är att klara level 4.

Jag och Frida har jobbat ihop en hel del då jag instruerat på Ed Sjögårds ridläger och varit med i en hel del inridningar, tillridningar och unghästhantering som Frida ansvarat för. Jag har även vikarierat på ridlektioner och deltagit i diverse uppvisningar på hemmaplan. Sommaren 2018 tog jag emot mina första egna inridningar vilket var väldigt roligt och utvecklande. Jag har även åkt ut för att träna andra i NH och lastning, men även lastat akut.

På terminerna befinner jag mig, sedan 2015, i Uppsala där jag utbildar mig till husdjursagronom på Sveriges Lantbruksuniversitet. Jag har ingen häst med mig i Uppsala men åker gärna ut till personer med egen häst för att undervisa NH.