Ridskola vt 2024!

En ridskola med Naturlig Ridning och Hästhantering som grund.

Lektioner i Naturlig Ridning och Hästhantering med fokus på din personliga utveckling samt att förstå hästar som art och individer!

Vårterminen startar v. 8-10 (beroende på grupp) och pågår till och med v. 22-23 med uppehåll för lov och lediga dagar - se schema längre ner på sidan!

Olika typer av grupper:

Nivå 1 - nybörjare

Eventuellt kan en prova-på grupp för barn 8-12 år startas efter påsk på onsdagar eller fredagar. Kontakta Frida om du är intresserad.  

Nivå 2 - barngrupper 
På måndagar och tisdagar kl 16-17.30 har vi grupper för barn i 9-12 års åldern som har ridit här några terminer. Det är 3-4 deltagare/grupp. Här får eleverna lära sig grunderna i naturlig ridning och hästhantering! De får fortsätta utveckla sin ridning med fokus på sits, följsamhet och mjuka hjälper samt lära sig hantera och leka med hästar från marken på ett säkert, naturligt och roligt sätt för såväl häst som ryttare. Lektionerna är 90 minuter långa och terminen omfattar 13 lektioner.
Pris: 2650 kr för 13 lektioner 


Nivå 3 Ungdomsgrupp  
För de ungdomar som ridit här lite längre blir det ridning på måndagar eller onsdagar i lite större grupper med 4-6 deltagare/grupp. I dessa grupper höjer vi nivån och tränar på att leka med och rida lite yngre eller mer utmanande hästar. Eleverna får träna på att bli ännu mjukare och mer följsamma i sin sits och träna upp sin kroppsmedvetenhet och sitt fokus. Lektionerna är 105 minuter långa men med möjligheten att stanna kvar ungefär en kvart och hjälpa till med kvällsfodringen (obs, helt frivilligt!). Terminen omfattar 15 lektioner.
Pris: 3060 kr

Vuxengrupper (olika nivåer)

Varannan vecka har vi vuxengrupper på tisdagar, fredagar och söndagar. De olika grupperna har olika nivåer dock deltagarna får vara med och välja ett tema för terminen.  Här får man utvecklas vidare med fokus på kommunikation, följsamhet coh fokus. Man får lära sig att använda mjuka men effektiva hjälper på ett sätt som hästen förstår, både i ridningen och från marken. Lektionerna är 2 timmar långa och terminen omfattar 6 lektioner med 4-6 deltagare.
Pris: 1390 kr (6 lektioner)

Prislista vt 2024: 
För de schemalagda ridskolelektionerna gäller följande terminspriser:
Nivå 1 - nybörjare (90 min) - 
Nivå 2 - barngrupper (90 min) - 2650 kr (13 lektioner)
Nivå 3 - ungdomsgrupper (105* min) - 3060 kr (15 lektioner)
Vuxengrupper (120 min) - 1390 kr (6 lektioner)

*möjlighet att stanna kvar och hjälpa till med kvällsfodringen finns men är frivillig. 

För enstaka lektioner gäller följande priser:
Privatlektion:
500 kr/timma
400 kr/45 min
Grupplektion med 2 deltagare:
400 kr/person och timma
300 kr/person och 45 min
Grupplektion med 3-4 deltagare: 
300 kr/person och timma

Om du har egen häst och vill ha lektioner av mig kan du antingen komma hit med din häst eller så kommer jag till dig. Bor du längre än 2 mil härifrån tillkommer en reseersättning på 50 kr/mil för det som överstiger 2 mil enkel väg (4 mil tur och retur). 

Kontakta Frida för mer info eller anmälan!
076-134 17 31
frida@edsjogard.se


Vårterminen pågår från v.8 till och med v.23 men det är olika för olika grupper så kolla schemat!! Lovdagar/röda dagar är det generellt inte någon ridning om vi inte kommit överens om något annat. 
Är man sjuk eller påvisar förkylningssymtom gäller grundregel att om man inte kan/får gå till skolan bör man inte heller gå på ridlektionen. 

Gruppindelningen i höst ser ut såhär:
Nivå 1 barngrupp nybörjare:
Startar eventuellt efter påsk. 
Nivå 2 barngrupp:
Måndagar kl 16-17.30
Tisdagar kl 16-17.30
Nivå 3 ungdomsgrupper:
Måndagar kl 18-19.45*
Onsdagar kl 18-19.45*
*sista 15 minuter är frivilligt och då hjälps vi åt att kvällsfodra!

Vux-grupp:
Tisdagar kl 18-20 nivå 1-2
Fredagar kl 17-19 nivå 3
Söndagar kl 14-16 nivå 2-3
Söndagar kl 17-19 nivå 3-4


Om du missar någon lektion

Missar du en lektion finns det tyvärr inte möjlighet att rida igen den i annan grupp. Om du däremot missar ett flertal lektioner pga sjukdom eller andra olyckliga omstädigheter kommer det kompenseras med tex en privatlektion. Det är ju dock så att priset för schemalagda lektioner är ganska mycket lägre än priset för enstaka grupplektioner (särskilt med tanke på att de schemalagda lektionern är minst 90 min), du har därför rent ekonomiskt "råd" att missa ganska många lektioner/termin innan du förlorar på att betala terminsavgift.


Privatlektioner/enstaka lektioner

Om du/ni inte kan eller vill rida regelbundet, eller om du/ni vill träna någon gång/månad med er egen eller någon av mina hästar går det boka in enstaka lektioner i naturlig ridning och hästhantering. Mer info finns under filken lektioner