RIDLÄGER SOMMAREN 2024

Vad krävs för att bli en riktig HÄST-MÄNNISKA?

Vad krävs för att bli en riktig HÄST-MÄNNISKA? Någon som verkligen förstår sig på hästar, ser vad de behöver för att må bra och kan anpassa sin hästhantering och ridning för att hjälpa sin häst att bli sitt bästa jag? För mig känns det självklart. Det krävs KÄRLEK, KOMMUNIKATION och LEDARSKAP. De tre komponenterna bygger en stabil grund för vad du än vill göra med hästar. Du kommer kunna nå dina mål på ett säkert, tryggt och roligt sätt oavsett disciplin! Under sommarens läger vill vi därför hjälpa er att ta relationen och kommunikationen vidare till en ny nivå! Det spelar ingen roll om du rider engelskt eller western, vill hoppa, rida i skogen, fokusera på dressyr eller galoppera barbacka på stranden i solnedgången. Om du sätter relationen till din häst främst och jobbar på att få en bra kommunikation kommer du lättare kunna nå dina mål! Våra ridläger är därför inriktade på just relation och kommunikation. Vi kommer undervisa om hästens språk och beteende, lära ut nyttiga markövningar som stärker relationen och kommunikationen och såklart rida! Ryttarens sits och balans är något vi alltid lägger stor vikt vid likväl som fokus och känsla. 

På sommarens läger kommer vi självklart sträva efter att individanpassa träningen så att alla får med sig så mycket som möjligt hem!
Läs mer om sommarens olika läger här nedan:

Sommarkurser för vuxna/äldre tonåringar (>15 år)
** OBS, två läger för samma åldersgrupp! **

I år arrangerar vi två ridläger/sommarkurser för dig som är vuxen (eller minst 15 år) och vill få möjlighet att utvecklas i din horsemanship! Fokus kommer vara på vad som krävs för att du ska bli en riktigt bra HÄST-MÄNNISKA, en sån som kan läsa av sin häst och möta den på precis det sätt den behöver för att må som bäst och prestera på topp! Vi kommer jobba på förfinad kommunikation och försöka hitta den där känslan av total samhörighet som bara kommer med den kontakt en ömsesidig kommunikation kan ge!

Läger på grundnivå (nivå 1-2)

28/6-30/6
Du bör minst ha baskunskap i ridning sedan tidigare och ett intresse för NH. Detta läger passar även dig med unghäst! Här får möjlighet att lära dig förstå grunderna i hur hjälperna fungerar och lärs ut till såväl ung som gammal häst!
(OBS detta läger börjar med privatlektioner  på fredag eftermiddag och fortsätter sedan med workshops lördag och söndag. Avslutas med middag på söndag kväll.)
Pris: 3600kr

Läger på avancerad nivå (nivå 3-4)

8/8-11/8
Du bör ha goda erfarenheter av både ridning och NH sedan tidigare! Passar dig som verkligen vill fördjupa din förståelse för hur hästar fungerar som art och individ! Kanske vill du kunna leka med hästen lös eller rida utan huvudlag..? Eller vill du prestera på tävlingsbanan? Oavsett vill vi hjälpa dig att nå dina mål och skapa en plan för fortsatt utveckling!
(Detta läger startar torsdag eftermiddag och avslutas på söndag eftermiddag)

Pris: 4600kr

Läger för barn 9-14 år

29/7-1/8
Nivå 2+
Ett ridläger för dig som är ca 9-14 år!
Detta läger passar bäst för dig som ridit ett par år (eller längre) och har lite grundkunskaper och ett intresse för NH! Att både kunna läsa av hästar och på samtidigt få dem att förstå vad du vill på ett schysst men tydligt sätt ger en perfekt grund för både ett säkert och roligt hästliv! Därför lägger vi stort fokus på markövningar som stärker kommunikationen mellan häst och människa åt båda hållen! I ridningen fokuserar vi på sits och balans samt hur man använder hjälperna på ett sätt som är både snällt mot hästen och effektivt! Ett läger med frivillig övernattning! Vi hoppas dock att alla vill sova över sista natten så att vi kan få en mysig avslutnings-kväll sista kvällen! 
 

Pris: 4050krÄr du osäker på vilken grupp som passar dig? Kontakta Frida för att diskutera saken! :-)

Lite mer lägerinfo! OBS, gäller alla läger!

Sista anmälningsdag är 16 juni! Anmäl dig i tid, blir lägret fullt är det först till kvarn som gäller.

Antalet platser/läger är begränsat till max 8 elever. Vid mindre än 4 anmälda ställs lägret in. Tänk på att åldersgränserna kan vara lite flytande, vi ser hellre att du väljer det läger du känner dig mest hemma på än tittar blint på siffrorna. Kontakta oss om du har funderingar kring det!


Undervisning
Det är jag (Frida Lundbäck) som kommer undervisa tillsammans med Hanna Lann och undervisningen kommer vara både teoretisk och praktisk. Vi kommer både träna hästarna från marken och från hästryggen. Ibland kommer alla träna tillsammans i stor grupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper. Både den teoretiska och den praktiska undervisningen har hästens naturliga beteende i fokus och vi lägger stor vikt på samspelet mellan häst och människa. Naturlig ridning och hästhantering passar lika bra oavsett om du rider engelskt eller western.

Boende
Vi bor och äter tillsammans på vår lägergård som ligger ca 900m från själva gården. Där finns lite olika stora grupprum att sova i samt gott om ytor för att vila, leka, äta, ha teorilektion eller vad ni nu kan tänkas vilja! Ta gärna med dig en cykel så slipper du gå mellan lägergården och gården. OBS! Övernattning är frivilligt. Vill man inte sova över och har möjlighet att bli hämtad och lämnad morgon och kväll så går det bra!

Egen häst eller låna?
Dessa läger riktar sig kanske främst till dig som rider här på ridskolan eller har egen häst/ponny. Det vore jätteroligt att få vara en del av din och din hästs/ponnys gemensamma utveckling. Har du ingen häst finns det ett begränsat antal hästar att tillgå här på gården. Skriv i din anmälan om du önskar låna häst eller har med dig en egen. Elever från ridskolan har förtur när det gäller att låna häst.


Frågor/Anmälan

Har du frågor eller vill anmäla dig är det bara att maila! Skriv i mailet vilket läger du vill anmäla dig till eller har frågor om. Vid anmälan får du ett googelformulär som du har 7 dagar på dig att fylla i och skicka in. Du räknas inte som anmäld förrän formuläret är inskickat. Anmälan är bindande och innan lägrets start skickas en faktura på lägeravgiften till er via mail. Vid återbud som inte beror på sjukdom faktureras 1000kr.

Vid frågor eller funderingar, kontakta mig!
frida@edsjogard.se                  
076-134 17 31                          

Företaget har F-skatt och alla priser är inklusive moms.