Sommaren 2020

Under rådande omständigheter har sommarens aktiviteter fått planeras om. Jag har valt att ställa in ridlägret som skulle varit 28-31 juli (från 10 år) men vill försöka köra lägret 10-15 augusti som planerat. Mer info om det lägret finns längre ner på sidan! För dig som är ca 9-13 år erbjuder jag istället en:

Sommar-hästskola

Två eftermiddagar i veckan v. 26-28 finns möjligheten att gå på sommar-hästskola! Det blir 6 extra långa lektioner med både teori, lek med häst från marken och ridning. Detta riktar sig främst till ridskolans elever i åldrarna 9-13 år eller till den som ridit flertalet privatlektioner här och är redo för att rida i grupp. Övriga intresserade kan vara med i mån av plats (du ska ha hästvana och kunna rida självständigt i MINST skritt och trav).

Grupp 1: måndagar och torsdagar kl: 15,30-18

Grupp 2: tisdagar och fredagar kl: 15,30-18 

Pris: 1650kr/person (syskonrabatt på 250kr/syskon)

3-4 elever/grupp. Är intresset stort kan jag ta emot 6 elever/grupp. I så fall får eleverna hjälpas åt och turas om vid ridningen och för att kompensera för det blir lektionerna då 30 min längre (15,30-18,30)

OBS! Föräldrafritt! Du förväntas hämta och lämna inte stanna under lektionen.Anmäl görs till Frida senast 10 juni. Ange om du föredrar grupp 1 eller 2. Jag kommer försöka pussla ihop lämpliga grupper och hoppas vara klar med detta senast den 14 juni. Ridskolans elever kommer prioriteras högst, därefter elever som ridit privatlektioner under terminen. Övriga i mån av plats. 
frida@edsjogard.se
076-134171Ridläger sommaren 2020!

Relation >> kommunikation >> prestation

För mig är det en självklarhet att relation och kommunikation bygger en stabil grund för prestation oavsett disciplin. På sommarens läger vill vi hjälpa er att ta relationen och kommunikationen vidare till en ny nivå och förhoppningsvis därigenom nå bättre prestationer. Det spelar ingen roll om du rider engelskt eller western, vill hoppa, rida i skogen, fokusera på dressyr eller galoppera barbacka på stranden i solnedgången. Om du sätter relationen till din häst främst och jobbar på att få en bra kommunikation kommer du lättare kunna nå dina mål! Sommarens läger kommer därför vara inriktade på just detta. Vi kommer undervisa om hästens språk och beteende, lära ut nyttiga markövningar som stärker relationen och kommunikationen och såklart rida massor. Ryttarens sits och balans är något vi alltid lägger stor vikt vid och så blir det även den här sommaren.
På sommarens läger kommer vi självklart sträva efter att individanpassa träningen så att alla får med sig så mycket som möjligt hem! 

28-31 juli -Inställt pga covid-19
Läger för tonåringar och bar från 10 år som vill lära sig mer om NH och kan rida självständigt i alla gångarter. På det här lägret kommer vi fokusera på hästens personlighet och språk, din sits och balans och självklart relationen och kommunikationen med vår häst!! Oavsett disciplin och oavsett mål kommer du få med dig verktyg du kan använda för att nå dit.
Ålder: tonåringar och barn från 10 år.
Nivå: Du bör ha god ridvana men behöver inte ha så mycket erfarenhet av NH sedan tidigare.
Start: 28 juli kl 10
Slut: Familjen bjuds in till avslutningsfika och bildvisning från lägret den 31 juli kl 16
Pris: 3800kr

10-15 augusti
Lägret riktar sig till tonåringar och unga vuxna som redan har god erfarenhet av NH och ridning. Du kanske har tävlingsambitioner? Du kanske vill kunna ha häftiga uppvisningar där din och hästens samspel verkligen syns? Eller så har du bara ett mål att bli ännu bättre med hästar. Det viktiga är att du vill utvecklas som människa, ryttare och hästvän. På det här lägret kommer du inte bara få träna din Horsemanship och ridning utan även få testa ha spotlights*. För den som vill kommer det även finnas möjlighet att delta på en gemensam uppvisning för publik i samband med gårdens öppet hus som även blir lägets avslutning!
Ålder: unga vuxna och tonåringar från ca 15 år
Nivå: god ridvana och god erfarenheter av NH.
Start: 10 augusti kl 10
Slut: Lägret avslutas den 15 augusti i samband med vårt öppet hus (kl 14-16) och den som vill får gärna delta i en grupp-uppvisning! Efter uppvisningar och annat vill vi gärna fika med er och era familjer innan det är dags att åka hem!
Pris: 5200kr
*spotlights är en mini-uppvisning till musik på ca 5 min som du och din häst gör själva eller tillsammans med en kompis


Lite mer lägerinfo! OBS, gäller alla läger!

Antalet platser/läger är begränsat till max 12 elever. Vid mindre än 6 anmälda ställs lägret in. Tänk på att åldersgränserna kan vara lite flytande, vi ser hellre att du väljer det läger du känner dig mest hemma på än tittar blint på siffrorna. Kontakta oss om du har funderingar kring det!
Sista anmälningsdag är 31 maj! Anmäl dig i tid, blir lägret fullt är det först till kvarn som gäller.

Undervisning
Undervisningen kommer vara både teoretisk och praktisk och vi kommer träna hästarna både från marken och från hästryggen. Ibland kommer alla träna tillsammans i stor grupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper. Både den teoretiska och den praktiska undervisningen har hästens naturliga beteende som grund och vi lägger stor vikt på samspelet mellan häst och människa. Naturlig ridning och hästhantering passar lika bra oavsett om du rider engelskt eller western.

Boende
Vi bor och äter tillsammans på vår lägergård som ligger ca 900m från själva gården. Där finns lite olika stora grupprum att sova i samt gott om ytor för att vila, leka, äta, ha teorilektion eller vad ni nu kan tänkas vilja! Ta gärna med dig en cykel så slipper du gå mellan lägergården och gården.

Egen häst eller låna?
Dessa läger riktar sig kanske främst till dig som har egen häst/ponny. Det vore jätteroligt att få vara en del av din och din hästs/ponnys gemensamma utveckling. Har du dock ingen häst finns det ett begränsat antal hästar att tillgå här på gården. Skriv i din anmälan om du önskar låna häst eller har med dig en egen! Det är först till kvarn som gäller även för lånehästar!


Frågor/Anmälan

För att anmäla dig/ditt barn skickar du ett mail till Frida eller Hanna (adresser nedan) skriv i mailet vilket läger du vill anmäla dig till. Din anmälan är en intresseanmälan och vi skickar då en anmälningsblankett till dig. När du fått anmälningsblanketten har du 10 dagar på dig att fylla i och skicka in den samt betala anmälningsavgifen på 1000 kr för att bekräfta din anmälan. OBS! Sommaren 2020 tar vi ingen anmälningsavgift. Känns det olämpligt att arrangera sommarläger kommer det istället ställas in med kort varsel. Anmälan är ändå bindande så kan vi ha läger räknar vi med att du som är anmäld kommer och betalar hela lägeravgiften (mot faktura). Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud. Resterande lägeravgift ska betalas in i god tid innan lägrets start.

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss så svarar vi så fort vi kan!
frida@edsjogard.se                   hanna@edsjogard.se
076-134 17 31                             073-82 96 389

Företaget har F-skatt och alla priser är inklusive moms.