RIDLÄGER SOMMAREN 2023

Relation>>Kommunikation>>Prestation

För mig är det en självklarhet att relation och kommunikation bygger en stabil grund för prestation oavsett disciplin. På sommarens läger vill vi hjälpa er att ta relationen och kommunikationen vidare till en ny nivå och förhoppningsvis därigenom nå bättre prestationer. Det spelar ingen roll om du rider engelskt eller western, vill hoppa, rida i skogen, fokusera på dressyr eller galoppera barbacka på stranden i solnedgången. Om du sätter relationen till din häst främst och jobbar på att få en bra kommunikation kommer du lättare kunna nå dina mål! Våra ridläger är därför vara inriktade på just relation och kommunikation. Vi kommer undervisa om hästens språk och beteende, lära ut nyttiga markövningar som stärker relationen och kommunikationen och såklart rida! Ryttarens sits och balans är något vi alltid lägger stor vikt vid och så blir det även den här sommaren.

På sommarens läger kommer vi självklart sträva efter att individanpassa träningen så att alla får med sig så mycket som möjligt hem!

I år är tanken att försöka köra 4 läger för olika åldrar/nivåer. Jag tänkte nämligen försöka återinföra mitt vuxenläger! Alla läger kommer i första hand undervisas av mig (Frida Lundbäck) med stöttning av Hanna Lann om det blir många anmälda. Läs mer och hitta ditt läger här nedan:

19-22/6 
Blå - Grön
Ett ridläger för dig som är 12-16 år, går i blå eller grön ridgrupp eller har god erfarenhet av både NH och ridning sedan tidigare!
Pris: 3800kr


30/6-2/7
Blå - Grön - Svart
Ett ridläger för dig som är vuxen (övre tonåren går också bra) och vill få möjlighet att utvecklas i din horsemanship! Du bör ha minst baskunskap om NH och ridning sedan tidigare.
(OBS detta läger börjar fredag eftermiddag)
Pris: 3800kr

26-28/6
Röd
Ett ridläger med en övernattning (sista natten) för dig som är 8-12 år och nyligen börjat med NH och ridning!
Pris: 2850kr


4-7/7
Röd - Blå
Ett ridläger för dig som är ca 10-14 år. 
Detta läger passar bäst för dig som är en hyfsat van ryttare men inte gjort så mycket NH tidigare. 
Pris: 3800kr

Är du osäker på vilken grupp som passar dig? Kontakta Frida för att diskutera saken! :-)

Lite mer lägerinfo! OBS, gäller alla läger!

Sista anmälningsdag är 1 juni! Anmäl dig i tid, blir lägret fullt är det först till kvarn som gäller.

Antalet platser/läger är begränsat till max 8 elever. Vid mindre än 4 anmälda ställs lägret in. Tänk på att åldersgränserna kan vara lite flytande, vi ser hellre att du väljer det läger du känner dig mest hemma på än tittar blint på siffrorna. Kontakta oss om du har funderingar kring det!


Undervisning
Det är jag (Frida Lundbäck) som kommer undervisa och undervisningen kommer vara både teoretisk och praktisk. Vi kommer både träna hästarna från marken och från hästryggen. Ibland kommer alla träna tillsammans i stor grupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper. Både den teoretiska och den praktiska undervisningen har hästens naturliga beteende i fokus och vi lägger stor vikt på samspelet mellan häst och människa. Naturlig ridning och hästhantering passar lika bra oavsett om du rider engelskt eller western.

Boende
Vi bor och äter tillsammans på vår lägergård som ligger ca 900m från själva gården. Där finns lite olika stora grupprum att sova i samt gott om ytor för att vila, leka, äta, ha teorilektion eller vad ni nu kan tänkas vilja! Ta gärna med dig en cykel så slipper du gå mellan lägergården och gården. OBS! Övernattning är frivilligt. Vill man inte sova över och har möjlighet att bli hämtad och lämnad morgon och kväll så går det bra!

Egen häst eller låna?
Dessa läger riktar sig kanske främst till dig som rider här på ridskolan eller har egen häst/ponny. Det vore jätteroligt att få vara en del av din och din hästs/ponnys gemensamma utveckling. Har du ingen häst finns det ett begränsat antal hästar att tillgå här på gården. Skriv i din anmälan om du önskar låna häst eller har med dig en egen. Elever från ridskolan har förtur när det gäller att låna häst.


Frågor/Anmälan

Har du frågor eller vill anmäla dig är det bara att maila! Skriv i mailet vilket läger du vill anmäla dig till eller har frågor om. Vid anmälan får du en anmälningsblankett som du har 10 dagar på dig att fylla i och skicka in. Du räknas inte som anmäld förrän blanketten är inskickad. Anmälan är bindande och strax efter sista anmälningsdag skickas en faktura på läger avgiften till er via mail. Vid återbud som inte beror på sjukdom faktureras 1000kr.

Vid frågor eller funderingar, kontakta mig!
frida@edsjogard.se                  
076-134 17 31                          

Företaget har F-skatt och alla priser är inklusive moms.