Ridläger sommaren 2021

Relation >> kommunikation >> prestation

För mig är det en självklarhet att relation och kommunikation bygger en stabil grund för prestation oavsett disciplin. På sommarens läger vill vi hjälpa er att ta relationen och kommunikationen vidare till en ny nivå och förhoppningsvis därigenom nå bättre prestationer. Det spelar ingen roll om du rider engelskt eller western, vill hoppa, rida i skogen, fokusera på dressyr eller galoppera barbacka på stranden i solnedgången. Om du sätter relationen till din häst främst och jobbar på att få en bra kommunikation kommer du lättare kunna nå dina mål! Sommarens läger kommer därför vara inriktade på just detta. Vi kommer undervisa om hästens språk och beteende, lära ut nyttiga markövningar som stärker relationen och kommunikationen och såklart rida massor. Ryttarens sits och balans är något vi alltid lägger stor vikt vid och så blir det även den här sommaren.
På sommarens läger kommer vi självklart sträva efter att individanpassa träningen så att alla får med sig så mycket som möjligt hem! 

5-8 augusti
Lägret riktar sig till tonåringar och unga vuxna som redan har god erfarenhet av både NH och ridning. Du kanske har tävlingsambitioner? Du kanske vill kunna ha häftiga uppvisningar där din och hästens samspel verkligen syns? Eller så har du bara ett mål att bli ännu bättre med hästar. Det viktiga är att du vill utvecklas som människa, ryttare och hästvän. På det här lägret kommer du inte bara få träna din Horsemanship och ridning utan även förbereda för uppvisning. För den som vill kommer det även finnas möjlighet att delta på en gemensam uppvisning för publik i samband med gårdens öppet hus som även blir lägets avslutning!
Ålder: unga vuxna och tonåringar från ca 15 år
Nivå: god ridvana och god erfarenheter av NH.
Start: vi startar med eftermiddagsfika den 5 augusti kl 15
Slut: Lägret avslutas den 8 augusti i samband med vårt öppet hus (kl 14-16) och den som vill får gärna delta i en grupp-uppvisning! Efter uppvisningar och annat vill vi gärna fika med er och era familjer innan det är dags att åka hem!
Pris: 3500kr

10-13 Augusti
Ett läger för ungdomar mellan ca10-15 år som vill lära sig mer om NH och kan rida självständigt i alla gångarter. På det här lägret kommer vi fokusera på hästens personlighet och språk, din sits och balans och självklart relationen och kommunikationen med vår häst!! Oavsett disciplin och oavsett mål kommer du få med dig verktyg du kan använda för att nå dit.
Ålder: ca 10-15 år 
Nivå: Du bör ha god ridvana men behöver inte ha så mycket erfarenhet av NH sedan tidigare.
Start: vi startar med eftermiddagsfika den 10 augusti kl 15
Slut: Familjen bjuds in till avslutningsfika och bildvisning från lägret den 13 augusti kl 15
Pris: 3500kr


Lite mer lägerinfo! OBS, gäller alla läger!

Antalet platser/läger är begränsat till max 12 elever. Vid mindre än 5 anmälda ställs lägret in. Tänk på att åldersgränserna kan vara lite flytande, vi ser hellre att du väljer det läger du känner dig mest hemma på än tittar blint på siffrorna. Kontakta oss om du har funderingar kring det!
Sista anmälningsdag är 6 juni! Anmäl dig i tid, blir lägret fullt är det först till kvarn som gäller.

Undervisning
Undervisningen kommer vara både teoretisk och praktisk och vi kommer träna hästarna både från marken och från hästryggen. Ibland kommer alla träna tillsammans i stor grupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper. Både den teoretiska och den praktiska undervisningen har hästens naturliga beteende som grund och vi lägger stor vikt på samspelet mellan häst och människa. Naturlig ridning och hästhantering passar lika bra oavsett om du rider engelskt eller western.

Boende
Vi bor och äter tillsammans på vår lägergård som ligger ca 900m från själva gården. Där finns lite olika stora grupprum att sova i samt gott om ytor för att vila, leka, äta, ha teorilektion eller vad ni nu kan tänkas vilja! Ta gärna med dig en cykel så slipper du gå mellan lägergården och gården. OBS! Övernattning är såklart frivilligt. Vill man inte sova över och har möjlighet att bli hämtad och lämnad morgon och kväll så går det såklart bra!

Egen häst eller låna?
Dessa läger riktar sig kanske främst till dig som har egen häst/ponny. Det vore jätteroligt att få vara en del av din och din hästs/ponnys gemensamma utveckling. Har du dock ingen häst finns det ett begränsat antal hästar att tillgå här på gården. Skriv i din anmälan om du önskar låna häst eller har med dig en egen. Elever från ridskolan har förtur när det gäller att låna häst.


Frågor/Anmälan

Har du frågor eller vill anmäla är det bara att maila! Skriv i mailet vilket läger du vill anmäla dig till eller har frågor om. Vid anmälan får du en anmälningsblankett som du har 10 dagar på dig att fylla i och skicka in. Du räknas inte som anmäld förrän blanketten är inskickad. Anmälan är bindande och strax efter sista anmälningsdag skickas en faktura på läger avgiften till er via mail. Vid återbud som inte beror på sjukdom faktureras 1000kr.

Vid frågor eller funderingar, kontakta oss så svarar vi så fort vi kan!
frida@edsjogard.se                   
076-134 17 31                            

Företaget har F-skatt och alla priser är inklusive moms.