RIDLÄGER SOMMAREN 2022

Relation >> kommunikation >> prestation

För mig är det en självklarhet att relation och kommunikation bygger en stabil grund för prestation oavsett disciplin. På sommarens läger vill vi hjälpa er att ta relationen och kommunikationen vidare till en ny nivå och förhoppningsvis därigenom nå bättre prestationer. Det spelar ingen roll om du rider engelskt eller western, vill hoppa, rida i skogen, fokusera på dressyr eller galoppera barbacka på stranden i solnedgången. Om du sätter relationen till din häst främst och jobbar på att få en bra kommunikation kommer du lättare kunna nå dina mål! Våra ridläger är därför vara inriktade på just detta. Vi kommer undervisa om hästens språk och beteende, lära ut nyttiga markövningar som stärker relationen och kommunikationen och såklart rida! Ryttarens sits och balans är något vi alltid lägger stor vikt vid och så blir det även den här sommaren.

På sommarens läger kommer vi självklart sträva efter att individanpassa träningen så att alla får med sig så mycket som möjligt hem!

I år kommer vi satsa på 3 mindre läger med lite färre deltagare. Detta beror främst på att Hanna som brukar vara med och undervisa väntar sitt första barn och därför kommer jag (Frida) sköta all undervisning själv. Men det ska nog gå bra ändå! 
Stort Grattis till Hanna!! <3

30/7 - 2/8
NIVÅ: RÖD BLÅ

Ett ridläger som passar dig som är mellan 10-15 år och antingen rider i en röd eller blå grupp på ridskolan eller har erfarenhet av ridning sedan tidigare men vill lära dig mer om Natural Horsemanship! Pris: 3500kr

5/8 - 8/8
NIVÅ: BLÅ GRÖN

Ett ridläger som passar dig som är mellan 10-15 år och antingen rider i en blå eller grön grupp här eller har god erfarenhet av ridning sedan tidigare och även har baskunskaper inom Naturla Horsemanship. Pris: 3500kr

11/8 - 14/8
NIVÅ: GRÖN - SVART

Det här lägret passar dig som är minst 16 år och antingen går i en grön eller svart ridgrupp här eller har god erfarenhet sedan tidigare av både ridning och Natural Horsemanship. 
Pris: 3500kr


Är du osäker på vilken grupp som passar dig? Kontakta Frida för att diskutera saken! :-)

Lite mer lägerinfo! OBS, gäller alla läger!

Sista anmälningsdag är 6 juni! Anmäl dig i tid, blir lägret fullt är det först till kvarn som gäller.

Antalet platser/läger är begränsat till max 8 elever. Vid mindre än 4 anmälda ställs lägret in. Tänk på att åldersgränserna kan vara lite flytande, vi ser hellre att du väljer det läger du känner dig mest hemma på än tittar blint på siffrorna. Kontakta oss om du har funderingar kring det!


Undervisning
Det är jag (Frida Lundbäck) som kommer undervisa och undervisningen kommer vara både teoretisk och praktisk. Vi kommer både träna hästarna från marken och från hästryggen. Ibland kommer alla träna tillsammans i stor grupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper. Både den teoretiska och den praktiska undervisningen har hästens naturliga beteende i fokus och vi lägger stor vikt på samspelet mellan häst och människa. Naturlig ridning och hästhantering passar lika bra oavsett om du rider engelskt eller western.

Boende
Vi bor och äter tillsammans på vår lägergård som ligger ca 900m från själva gården. Där finns lite olika stora grupprum att sova i samt gott om ytor för att vila, leka, äta, ha teorilektion eller vad ni nu kan tänkas vilja! Ta gärna med dig en cykel så slipper du gå mellan lägergården och gården. OBS! Övernattning är frivilligt. Vill man inte sova över och har möjlighet att bli hämtad och lämnad morgon och kväll så går det bra!

Egen häst eller låna?
Dessa läger riktar sig kanske främst till dig som rider här på ridskolan eller har egen häst/ponny. Det vore jätteroligt att få vara en del av din och din hästs/ponnys gemensamma utveckling. Har du dock ingen häst finns det ett begränsat antal hästar att tillgå här på gården. Skriv i din anmälan om du önskar låna häst eller har med dig en egen. Elever från ridskolan har förtur när det gäller att låna häst.


Frågor/Anmälan

Har du frågor eller vill anmäla dig är det bara att maila! Skriv i mailet vilket läger du vill anmäla dig till eller har frågor om. Vid anmälan får du en anmälningsblankett som du har 10 dagar på dig att fylla i och skicka in. Du räknas inte som anmäld förrän blanketten är inskickad. Anmälan är bindande och strax efter sista anmälningsdag skickas en faktura på läger avgiften till er via mail. Vid återbud som inte beror på sjukdom faktureras 1000kr.

Vid frågor eller funderingar, kontakta mig!
frida@edsjogard.se                  
076-134 17 31                          

Företaget har F-skatt och alla priser är inklusive moms.